Csaknem 1,7 millió tavalyi autópályamatrica helyett nem vettek még újat a közlekedők

2021.01.25

Csaknem 1,7 millió tavalyi matrica helyett nem vettek még ideit az autópálya-használók, noha a 2020-as jogosultságok jövő héttől már nem érvényesek - közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) az MTI-vel hétfőn.

A közlekedők tavaly több mint 2,6 millió éves matricát vásároltak, sokan tehát az utolsó pillanatra hagyják a vásárlást - írták. A már megvásárolt 2021-es matricák közül több mint 243 ezer országos érvényességű, 672 ezer pedig megyei. Hozzátették, hogy a vasárnap nemcsak az érvényesség, hanem a kedvezmények miatt is fontos határidő. A NÚSZ Zrt. honlapjának tájékoztatása szerint a nagycsaládosoknak a kedvezményes matricavásárláshoz szükséges bejelentésüket minden évben meg kell újítaniuk. A közlemény az autópálya-matricák beszerzéséhez a cég honlapját javasolja, mivel azon keresztül kényelmi díj nélkül lehet vásárolni, és a bizonylatot, értesítést sem kell megőrizni.

Forrás: MTI

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el